Η επιλογή αρώματος είναι κάτι πολύ βασικό τόσο για τις γυναίκες όσο φυσικά και για τους άντρες. Η μυρωδιά είναι αυτή που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο, τον ξεχωρίζει από τους γύρω του και τον κάνει να νιώθει μοναδικός! Για να επιλέξουμε σωστά, όμως, το άρωμα που είναι κατάλληλο για εμάς, τόσο σύμφωνα με το ph του δέρματός μας όσο φυσικά και με την προσωπικότητά μας υπάρχουν κάποιες σημαντικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθούμε ώστε να διευκολυνθούμε στην επόμενη αγορά μας . 

Αρχικά, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσει κανείς ένα άρωμα είναι απευθείας πάνω στο δέρμα του. Μπορεί να έχεις ενθουσιαστεί με το νέο άρωμα του αγαπημένου σου οίκου ή μάρκας καλλυντικών όμως δυστυχώς δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους τους τύπους δέρματος. Αν, για παράδειγμα, έχεις λιπαρό δέρμα τότε προτίμησε ένα άρωμα με βάση τα εσπεριδοειδή, που  δίνουν μια νότα φρεσκάδας και δροσιάς και υπάρχει μια τεράστια γκάμα ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Εάν έχεις πιο ξηρό δέρμα, τα αρώματα που θυμίζουν κάτι από Ανατολή είναι εκείνα που, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις! Είναι χαρακτηριστικά, συχνά πικάντικα και απόλυτα σαγηνευτικά, ικανά για να αναδείξουν την έντονη και δυναμική πλευρά σου!

Εάν θέλεις το άρωμά σου να έχει μεγάλη διάρκεια τότε θα ήταν καλύτερο να επιλέγεις "Eau de parfum" μιας κι αποτελείται από το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων που συνθέτουν το άρωμα. Είναι δυνατά, κρατούν για ώρες και σίγουρα θα σε συντροφεύουν κατά τη διάρκεια μιας έντονης μέρας. 

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τη δοκιμή πολλών αρωμάτων την ίδια χρονική στιγμή, καθώς μπερδεύεις την όσφρησή σου κι έτσι δεν θα μπορείς να καταλάβεις εύκολα πιο άρωμα σου ταιριάζει. Προκειμένου, λοιπόν, να μην πάθεις σύγχυση, δοκίμασε, σε διαφορετικά πάντοτε σημεία, το πολύ μέχρι 3 διαφορετικά αρώματα.

Το επαρκές χρονικό διάστημα που σου επιτρέπει να αντιληφθείς εάν το άρωμα που επέλεξες ταιριάζει στο δέρμα σου είναι εκείνο των 10 λεπτών. Μέσα σε αυτά, αφήνεις την επιδερμίδα σου να το δεχτεί αλλά και να αντιδράσει ουσιαστικά σε αυτό ώστε να καταλάβεις εάν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί ή όχι. 

Πολλές φορές έχουμε επιλέξει λανθασμένα κάποιο άρωμα, είτε διότι μας άρεσε η μυρωδιά στο χαρτάκι δοκιμής, είτε επειδή το μυρίσαμε σε κάποιον φίλο ή γνωστό μας και μας ενθουσίασε. Με αυτά τα tips, όμως, από δω και πέρα θα ξέρεις να επιλέγεις σωστά εκείνο που ταιριάζει τόσο στο δέρμα σου όσο και στην προσωπικότητά σου!