Άρωμα. Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας. Πικάντικο κι ανατολίτικο, γλυκό και φρουτώδες, ελαφρύ ή βαρύ, κάθε ένα έχει την ιδιαιτερότητά του και μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί! Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά βάσει των οποίων επιλέγουμε το κατάλληλο άρωμα είναι η μεγάλη διάρκεια. Θέλουμε να μας συντροφεύει ολόκληρη την ημέρα πόσο μάλλον όταν έχουμε μια αρκετά φορτωμένη καθημερινότητα. Υπάρχουν, λοιπόν, μερικά έξυπνα tips προκειμένου να κάνουμε το αγαπημένο μας άρωμα να κρατάει περισσότερο από το συνηθισμένο.

1. Για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί, ψέκασε πάνω σε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Έτσι, η μυρωδιά του θα κρατήσει περισσότερο μιας και το λιπαρό δέρμα έχει την ιδιότητα να συγκρατεί για μεγαλύτερο διάστημα οποιοδήποτε άρωμα. Προτίμησε, λοιπόν, μια  πλούσια ενυδατική κρέμα, ένα γαλάκτωμα ή ακόμα και βαζελίνη για να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου κι έπειτα βάλε το αγαπημένο σου άρωμα, ώστε να καταφέρεις την επιθυμητή διάρκεια.

2. Ψέκασε το άρωμά σου αμέσως μετά το μπάνιο! Όπως είναι γνωστό, το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος κι έτσι το άρωμα εισχωρεί σε αυτούς αποκτώντας μεγαλύτερη διάρκεια.

3. Τα σημεία σφυγμού και οι θερμότερες περιοχές του σώματος, όπως είναι οι καρποί, το πίσω μέρος των αυτιών, οι κλειδώσεις και το κάτω μέρος του λαιμού, συγκρατούν πολύ περισσότερο τα αρώματα από τα υπόλοιπα. Προτίμησε, λοιπόν, αυτά τα σημεία ώστε να τα κάνεις να διαρκούν περισσότερο μέσα στην ημέρα.

4. Τέλος, ψέκασε από απόσταση και μην βάζεις υπερβολική ποσότητα. Φρόντισε απλά να το έχεις πάντοτε μαζί σου και να το ανανεώνεις όποτε κρίνεις εσύ ότι χρειάζεται! Ανά 4 ώρες περίπου είναι το ιδανικότερο, κάτι που διαφοροποιείται βέβαια ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Το ξηρό δέρμα έχει την τάση να μην συγκρατεί το άρωμα τόσο όσο το λιπαρό, οπότε εάν η επιδερμίδα σου είναι κανονική προς ξηρή χρειάζεται μια μικρή υπενθύμιση μέσα στην ημέρα!